MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Melaka

Latest News for State Melaka in "Politics"

Laporan audit: Lori tangki, makmal susu terabai 3 tahun

Lori tangki susu di Sabah dan makmal kualiti susu yang baharu dibina di Melaka diabaikan selama 3 tahun, dedah Laporan Ketua Audit Negara 2015 Siri 2, hari ini.

 

Kemukakan bukti jika Hang Tuah figura mitos

Semua pihak termasuk ahli sejarah dan akademik perlu menampilkan bukti kukuh dan tidak bergantung kepada penafian serta keraguan berdasarkan teori semata-mata jika mahu berterusan mendakwa Hang Tuah hanya figura mitos.

 

Pertandingan Miss Tourism: Yang itu biarlah, kata KP Jakim

Ketua Pengarah Jakim, Datuk Othman Musthapa enggan mengulas penganjuran pertandingan akhir Miss Tourism World 2015/16 di Melaka, esok yang disifatkan dua parti pembangkang Islam sebagai bertentangan syariat Islam dan adab ketimuran.

 

AMANAH dakwa Melaka perjudi agama sokong ratu cantik

Angkatan Wanita Parti Amanah Negara (AMAANH) Melaka kesal dengan penganjuran pertandingan Miss Tourism 2015/16 di Melaka baru-baru ini yang disifatkan bertentangan syariat Islam dan adab ketimuran.

 

Rahim Thamby Chik mohon Jabatan Peguam Negara tarik balik tuduhan hasutan

Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik telah menghantar surat perwakilan kepada Jabatan Peguam Negara, supaya pertuduhan menerbitkan kata-kata berbaur hasutan yang dikenakan ke atasnya, ditarik balik
 
 

Melaka di kedudukan salah: Menteri arah cetak semula buku teks

Kementerian Pendidikan mengarahkan syarikat percetakan agar mencetak semula buku teks subjek sejarah bagi tahun enam kerana berlaku kesilapan pada kedudukan peta negeri Melaka.

 

Selepas perhimpunan Umno, ketua menteri terus guna tanah rizab Melayu

Komitmen Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak mempertahankan tanah rizab Melayu semasa Perhimpunan Agung Umno minggu lalu tidak diterjemahkan pimpinan parti Melayu itu.

 

Pemuda buat laporan polis terhadap Oscar

Biro Pelajaran Pergerakan Pemuda UMNO hari ini membuat laporan polis terhadap Ahli Parlimen Sibu, Oscar Ling Chai Yew berhubung kenyataannya dalam portal berita Malaysia Insider yang mempersoalkan sekolah agama untuk Islam yang menjadi punca pemisahan kaum di negara ini.

PR mahu polis ambil tindakan tegas

AYER KEROH - Kepimpinan PR menuntut Ketua Polis Negara dan polis mengambil tindakan tegas terhadap mereka yang dikenal pasti terbabit dalam insiden kekacauan di hadapan pejabat DAP di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Pembela BN pastikan rakyat nikmati perayaan

AYER KEROH – Inisiatif Pusat Perkhidmatan Barisan Nasional (Pembela BN) memberi bantuan kepada warga memerlukan sempena Sambutan Tahun Baharu Cina jelas memperlihatkan keprihatinan kerajaan menjaga kebajikan rakyat.