MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Melaka

Latest News for State Melaka in "General"

Dipenjara tujuh hari curi iPhone

Melaka: Seorang tukang kebun dijatuhi hukuman penjara tujuh hari oleh Mahkamah Majistret, di sini, atas tuduhan mencuri iPhone 4 dan dompet berisi wang tunai RM47 milik jemaah masjid di Ayer Keroh, Sabtu lalu.

Ahli perniagaan diperangkap sebelum dibelasah

Kononnya mahu berbincang mengenai perniagaan, namun apabila tiba di tempat dijanjikan, dia diserang secara tiba-tiba.

Hanya seorang masih di wad

Hanya tinggal seorang sahaja anggota bomba yang masih ditahan di Hospital Melaka berikutan paip kimia bocor ketika melakukan operasi memadam kebakaran di sebuah kilang pembuatan komponen elektronik di Taman Perindustrian Batu Berendam, di sini, kelmarin.

Penduduk Pulau 
Besar terima manfaat

Projek bekalan tenaga elektrik bernilai RM37 juta dari Pantai Siring di Merlimau hingga ke Pulau Besar dekat sini akan mula beroperasi bulan hadapan berikutan projek itu berjaya disiapkan lima bulan lebih awal daripada perancangan.

Pesara UTeM perlu kongsi kepakaran

Semua Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) diseru meneruskan perhubungan dan jalinan yang sedia ada, terutamanya dalam berkongsi kepakaran, pengalaman dan idea bernas ke arah kemajuan universiti.

RM800 juta atasi masalah kesesakan di Melaka

Masalah kesesakan trafik di bandar raya Melaka dijangka diatasi tahun depan apabila kerajaan negeri menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan syarikat Obor Maju Sdn. Bhd.

Belum tiga tahun tanah sudah lesap

Seorang usahawan tidak menyangka rakan yang bersedia memberikan pinjaman sejumlah wang kepadanya untuk membesarkan perniagaan rupa-rupanya menyimpan niat buruk sehingga akhirnya tanah pusaka milik keluarganya sendiri tergadai.

Pegawai kerajaan perlu kuasai bahasa Inggeris

Pegawai kerajaan di negeri ini perlu menguasai bahasa Inggeris bagi memastikan keberkesanan perkhidmatan kepada orang ramai terutamanya pelancong asing, kata Ketua Menteri, Datuk Seri Idris Haron.

ASM serah kajian minggu depan

Kajian Kerangka Sains Mega 3.0 oleh Akademi Sains Malaysia (ASM) akan diserahkan kepada Kabinet selewat-lewatnya minggu depan.

Sambil lewa punca denggi meningkat

Sikap sambil lewa masyarakat mengenai bahaya demam deng­gi dikatakan menjadi pun­ca jumlah kematian akibat wabak itu melonjak kepada 43 orang hanya dalam tempoh sebulan di seluruh negara pada Januari lalu.