MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Melaka

Latest News for State Melaka in "General"

Penagih serang rakan sekampung

Dua lelaki dipercayai penagih dadah bertindak menyerang rakan sekampungnya de­ngan parang sehingga parah dalam kejadian amuk di Kampung Pantai Puteri, Tan­jung Kling di sini semalam.

KUIM usaha capai universiti penuh 2016

Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM) kini berusaha menyediakan kemudahan yang selari dan setanding kepada pelajarnya dalam usaha menaikkan taraf pusat pengajian itu bagi mencapai status universiti penuh pada tahun hadapan.

Penutur Jati ternyata berkesan

Peningkatan jumlah kelulusan mata pelajaran bahasa Inggeris dilakar Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Ladang Shanghai, Mambau, di sini, memberi gambaran keberkesanan Program Penutur Jati, kata Menteri Pendidikan Kedua, Datuk Seri Idris Jusoh.

Tiga rakan hilang serentak

Kehilangan tiga sahabat tanpa sebarang khabar berita sejak 15 hari lalu, mengundang keresahan buat ahli keluarga masing-masing.

Cemas lihat asap berkepul

Rutin kerja sekumpulan pekerja ladang di Ladang Regent Gemencheh, di sini, dikejutkan dengan pemandangan asap tebal berkepul-kepul ke udara, semalam.

Tunjuk kad pengenalan palsu

Seorang pendatang tanpa izin dengan penuh yakin menunjukkan kad pengenalannya kepada anggota penguat kuasa Imigresen dalam serbuan di sebuah tapak binaan di Limbongan, semalam.

Panik budak terperangkap dalam kereta

Melaka: Seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun hampir lemas selepas terperangkap lebih 30 minit dalam kereta ibunya yang terkunci di hadapan sebuah kedai serbaneka di Bukit Baru, di sini, petang kelmarin.

Penagih serang rakan sekampung

Dua lelaki dipercayai penagih dadah bertindak menyerang rakan sekampungnya de­ngan parang sehingga parah dalam kejadian amuk di Kampung Pantai Puteri, Tan­jung Kling di sini semalam.

Tuah cermin mata hilang

Seorang suri rumah tidak menyangka tindakannya membeli sebuah cermin mata dari sebuah syarikat di Ayer Molek membawa tuah buat dirinya apabila menang pakej mengerjakan ibadah umrah menerusi cabutan bertuah.

Penjawat awam cenderung terlibat IS dipantau

Kerajaan Melaka sedang memantau ketat beberapa penjawat awam di negeri itu yang dikesan mempunyai kecenderungan untuk terlibat dalam kegiatan militan IS.