MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Melaka

Latest News for State Melaka in "General"

Jumpa rangka manusia di tapak sembelih

Melaka: Rangka manusia dipercayai lelaki dianggarkan sudah meninggal kira-kira tiga bulan dijumpai di kawasan belukar bekas tapak penyembelihan di Jalan Ayer Keroh Lama, di sini, 3.30 petang semalam.

Lesen jual borong, tetapi jual runcit

Melaka: Syarikat yang memiliki lesen penjualan diesel secara borong di Kawasan Perindustrian Bukit Rambai, Melaka, didapati melakukan kesalahan mengikut Seksyen 3(1) Peraturan-Peraturan Kawalan Bekalan 1974 kerana menjual bahan api terbabit secara runcit kepada pemilik kenderaan terutamanya lori sejak awal tahun ini.

Melaka Tengah rekod bilangan kes denggi tertinggi

Penularan wabak denggi di Melaka sepanjang dua minggu pertama tahun ini menunjukkan peningkatan membimbangkan dengan 146 kes dilaporkan setakat ini.

55,000 rumah mampu milik bakal dibangunkan di Melaka

Sebanyak 55,000 rumah mampu milik (RMM) bakal dibangunkan di negeri ini dalam tempoh tiga tahun akan datang bermula tahun ini dalam usaha memberi peluang kepada rakyat memiliki rumah sendiri.

Melaka ganti klorin dengan garam untuk rawat air

Syarikat Air Melaka Berhad (SAMB) menggantikan gas klorin dengan garam berkualiti tinggi dalam proses merawat air di semua lojinya bermula hari ini.

Dipenjara 12 tahun, 13 sebatan kerana miliki dadah

Seorang operator pengeluaran kilang pembuatan kenderaan dijatuhi hukuman penjara 10 tahun dan 13 sebatan oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas dua pertuduhan memiliki dadah pada Mei tahun lepas.

Wang RM400,000 dilarikan

Melaka: Kira-kira RM400,000 dilarikan perompak dalam kejadian rompakan di bank di Pulau Sebang, di sini, malam tadi.

Berkayak sejauh 70 kilometer

Sekteriat Rakan Muda dengan kerjasama Persatuan Sukan Air kampus Melaka dan Cyberjaya menganjurkan MMU Coast to Coast Kayak Expedition 2016 dengan mengharungi laluan sejauh 70 kilometer bermula di muara Sungai Melaka, di sini semalam.

100 gelanggang sedang menunggu

Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (Pesaka) merancang membina 100 buah gelanggang silat di seluruh negara bermula tahun ini sebagai usaha menyediakan fasiliti terbaik kepada ahlinya.

Yayasan Melaka selesaikan lebih 60% hutang

Yayasan Melaka (YM) telah menyelesaikan lebih 60 peratus daripada jumlah hutangnya berjumlah RM268 juta yang direkodkan pada awal 2014, kata Pengurus Besarnya Datuk Zaini Md Nor.