MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Gajah

Latest News for Alor Gajah in "General"

Dua maut dilanggar treler

Alor Gajah: Dua lelaki dipercayai penjenayah warga asing berusia antara 20 hingga 30-an maut selepas dilanggar dua treler apabila cuba melarikan diri daripada pemeriksaan polis di Kilometer 216.2 Lebuhraya PLUS, di sini, kira-kira 10 malam tadi.

Maut terperosok bawah kenderaan

Alor Gajah: Seorang lelaki warga Indonesia terbunuh selepas motosikal ditunggang bertembung dengan pacuan empat roda di Jalan Alor Gajah-Pulau Sebang di Kampung Dalong, di sini, malam tadi.

Api dapur gas sambar nenek

Alor Gajah : Seorang wanita warga emas bukan saja tidak dapat memasak makanan tengah hari, malah terpaksa menahan kesakitan hampir 30 minit selepas tubuhnya disambar api apabila gas digunakan untuk memasak dipercayai bocor dan meletup di Taman Kejora Tebong, di sini, semalam.

Maut rempuh belakang kenderaan petugas lebuh raya

Alor Gajah: Seorang penuntut lelaki Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) maut selepas motosikal ditunggang merempuh belakang sebuah kenderaan petugas lebuhraya (Propel) di Kilometer 199.9, Lebuhraya PLUS, arah selatan, di sini, petang semalam.

Maut terperosok bawah lori

Alor Gajah: Remaja lelaki terbunuh selepas motosikal ditunggangnya terbabit dalam kemalangan dengan lori kontena di persimpangan lampu isyarat Pegoh, Lebuh Alor Gajah-Melaka-Jasin (AMJ), di sini, hari ini.

APMM rampas rokok seludup RM356,000

Alor Gajah: Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia Daerah Maritim 5 (DM5) Kuala Linggi merampas sebuah bot dengan tiga enjin bersama 1,260 karton rokok seludup bernilai RM356,000 di perairan Sungai Chuah, Kuala Lukut, Negeri Sembilan.

Warga emas maut motosikal bertembung kereta

Alor Gajah: Lelaki warga emas yang hidup gelandangan terbunuh selepas motosikal ditunggang terbabit kemalangan dengan kereta di Jalan Pengkalan-Kelemak, di sini petang semalam.

Tak putus asa jejak Anis

Alor Gajah: Seorang jururawat tidak putus asa mencari ibu kandung anak angkatnya sejak bertahun lalu bagi menyelesaikan proses dokumen hak penjagaan serta persekolahan kanak-kanak itu.

PPPB memperkasa profesion perguruan

Pelan Pembangunan Profesionalisme Berterusan (PPPB) yang bertujuan meningkatkan kualiti guru dan pemimpin sekolah serta memperkasakan profesion perguruan di negara ini dengan rasminya dilancarkan di sini hari ini.

Ambulans rosak nahas pula

Alor Gajah: Sebuah ambulans Hospital Port Dickson yang dalam perjalanan ke bengkel untuk dibaik pulih, terbabit dalam kemalangan di Jalan Kuala Linggi, Kampung Permatang, Kuala Sungai Baru, di sini, kelmarin.