MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Gajah

Latest News for Alor Gajah in "General"

Dua beranak maut diseret

Alor Gajah: Dua beranak maut selepas motosikal ditunggang mereka terbabit dalam kemalangan dengan treler di persimpangan Kendong di sini, petang tadi.

Dalam kejadian kira-kira 2 petang itu, mangsa Muhamad Shaiful Zulkepli, 34, bersama anak angkatnya Nur Shazieliana Shuhadah Abdul Latif, 4, maut di tempat kejadian akibat diseret manakala isterinya Nor Adlina Hassan, 29, hanya cedera.

Jurucakap polis berkata, ketika kejadian mangsa yang menunggang motosikal berada di belakang treler sebelum dipercayai bergesel.

Dua pelajar maut kemalangan

Alor Gajah: Dua pelajar lelaki maut selepas motosikal ditunggang mereka terbabit dalam kemalangan dengan kereta di Jalan Lubok Cina berhampiran Sekolah Menengah Kebangsaan Lubok Cina di sini, petang tadi.

Rezeki yu 71 kilogram

Alor Gajah: Dua nelayan terkejut selepas ikan yu seberat 71 kilogram (kg) terperangkap dalam jaring mereka ketika menangkap ikan di perairan kira-kira 12 batu nautika dari Pantai Kuala Sungai Baru, Masjid Tanah, di sini, 4 petang semalam.

500 lihat gerhana di Balai Cerap Al-Khawarizmi

Alor Gajah: Lebih 500 pelajar sekolah, kolej dan masyarakat setempat berkumpul di Balai Cerap Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara, di sini, bagi menyaksikan fenomena gerhana matahari separa, pagi ini.

Empat nelayan positif dadah

Alor Gajah: Empat nelayan ditahan selepas didapati positif dadah dalam operasi bersepadu yang dijalankan di perairan Kuala Sungai Baru-Kuala Linggi, di sini, pagi tadi.

Tulus bantu sekolah

Alor Gajah: Nasib murid Sekolah Rendah Islam (SRI) al-Munawarah, Kampung Pulau, Durian Tunggal, yang terpaksa belajar dalam keadaan kurang selesa berikutan kerusi dan meja rosak akibat banjir pada 7 Februari lalu mendapat perhatian apabila beberapa pihak tampil untuk menghulurkan bantuan.

Tadah 10 tong tak mampu ganti bumbung bocor

Alor Gajah: Empat beranak terpaksa menyediakan lebih 10 tong dan besen untuk menyelamatkan rumah mereka daripada dibanjiri air hujan berikutan tidak mampu membaiki bumbung kediaman itu yang bocor.

Sudah suratan kelindan lori telur

Alor Gajah: Seorang terbunuh sementara dua lagi parah selepas lori dinaiki merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 214, Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, berhampiran Plaza Tol Simpang Ampat, di sini, semalam.

Tekad sambung usaha arwah ibu

Alor Gajah: Atas dasar mahu menyambung usaha arwah ibunya, Mohamad Idris, 27, kini bergelar usahawan tani berjaya apabila menuai hasil tanaman cili merah berjumlah 8,000 kilogram, tahun lalu.

Bukan sebarang kocak

Alor Gajah: Kecekapan Masitah Shahudin, 29, menangkap ikan keli pada pertandingan mengocak ikan sempena Fiesta Sukan Bendang 2016 Kampung Gadek, di sini, semalam, melayakkan diisytiharkan sebagai juara bagi kategori wanita.