MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Gajah

Latest News for Alor Gajah in "General"

Tadah 10 tong tak mampu ganti bumbung bocor

Alor Gajah: Empat beranak terpaksa menyediakan lebih 10 tong dan besen untuk menyelamatkan rumah mereka daripada dibanjiri air hujan berikutan tidak mampu membaiki bumbung kediaman itu yang bocor.

Sudah suratan kelindan lori telur

Alor Gajah: Seorang terbunuh sementara dua lagi parah selepas lori dinaiki merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 214, Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, berhampiran Plaza Tol Simpang Ampat, di sini, semalam.

Tekad sambung usaha arwah ibu

Alor Gajah: Atas dasar mahu menyambung usaha arwah ibunya, Mohamad Idris, 27, kini bergelar usahawan tani berjaya apabila menuai hasil tanaman cili merah berjumlah 8,000 kilogram, tahun lalu.

Bukan sebarang kocak

Alor Gajah: Kecekapan Masitah Shahudin, 29, menangkap ikan keli pada pertandingan mengocak ikan sempena Fiesta Sukan Bendang 2016 Kampung Gadek, di sini, semalam, melayakkan diisytiharkan sebagai juara bagi kategori wanita.

`Korner', senget, terbalik

Alor Gajah: Sebuah lori kontena muatan papan lapis tersadai di atas jalan hampir 10 jam, sejak 2 pagi tadi, di Kilometer 216.9 Lebuhraya PLUS arah utara, dekat susur keluar Simpang Ampat, di sini.

Jeritan jiran kejut ibu tunggal

Alor Gajah: Akibat terlalu lena seorang ibu tunggal hanya menyedari kediamannya dinaiki air selepas dikejutkan jeritan jiran yang memanggil namanya.

Tujuh suspek penagih dadah ditaha

Alor Gajah: Dua beradik disyaki penagih dadah antara tujuh yang ditahan dalam Ops Terjah 1, Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Alor Gajah, Melaka, di tiga kampung di Kuala Linggi awal pagi tadi.

Selagi ada usaha

Alor Gajah: Berbekalkan modal tidak sampai RM4,000, seorang pemuda yang menjalankan perniagaan roti bakar, mampu mengaut keuntungan lebih RM9,000 sebulan.

4 bernafsu serakah

Alor Gajah: Empat lelaki termasuk seorang remaja bawah umur mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen dan Majistret, di sini, semalam, atas tuduhan merogol, melakukan hubungan seks luar tabii serta merompak seorang siswi sebuah universiti, dua minggu lalu.

Telapak separuh

Alor Gajah: Kehilangan separuh telapak kaki kanan yang terpaksa dipotong selepas terbabit dalam kemalangan tidak melemahkan Mohd Rashidi Ra’in, 14, sebaliknya menjadikan remaja itu lebih bersemangat untuk berjaya pada masa hadapan.